Letselschade en financiële gevolgen | Verlies van inkomen en juridische bijstand nodig?
  • Home
  • Letselschade en verlies aan inkomsten

Letselschade en verlies aan inkomsten

Veel mensen in Nederland hebben maar weinig extra financiële ruimte. Als u door uw letsel arbeidsongeschikt raakt, ziet u uw inkomen soms al heel snel verminderen. U lijdt dan direct en voelbaar inkomensschade. Juridisch noemen we deze vorm van letselschade: schade ten gevolge van een verlies aan arbeidsvermogen.

Zeker in de huidige tijd kan een vermindering van inkomen u al snel in financiële problemen brengen. Het leven is tegenwoordig nu eenmaal duur en onze vaste lasten zijn relatief hoog. Het is maar de vraag hoe lang u met een lager inkomen – of zelfs géén inkomen – kunt rondkomen ….

Inkomensschade door arbeidsongeschikheid

Als u door uw arbeidsongeschiktheid inkomen misloopt, doet u er beter aan om zo snel mogelijk juridische hulp in te schakelen. Het berekenen van het daadwerkelijk te claimen verlies aan inkomen, vergt namelijk nogal wat kennis en vaardigheid op het gebied van letselschade. Daarnaast is het helaas zo dat een aansprakelijke verzekeraar vaak hele andere ideeën over uw inkomensschade heeft dan u zelf. En zonder deskundige bijstand zult u dus nooit weten of de verzekeraar gelijk heeft of dat ze alleen maar proberen om onder uitkering van uw schade uit te komen!

Daarnaast is het ook nog eens zo dat onze deskundige bijstand voor u meeste volledig GRATIS is.

Voorbeelden van verlies aan inkomen door letselschade zijn:

  1. u werkt via een uitzendbureau en raakt direct in de Ziektewet met slechts 70% van uw salaris
  2. u wordt door uw werkgever voor slechts 70% doorbetaald
  3. u heeft slechts een jaarcontract dat vanwege uw arbeidsongeschiktheid niet wordt verlengd
  4. vanwege uw arbeidsongeschiktheid mist u overwerk, onregelmatigheidstoeslag of extra ingeroosterde werkdagen
  5. u mist winstdeling, een bonus of tantième
  6. u mist een promotie naar een hogere functie en/of salarisschaal
  7. u komt in de WIA of WW, met slechts 70% van uw inkomen
  8. u mist pensioenopbouw.

Bent u zelfstandig ondernemer, dan is het berekenen van uw inkomensschade des te lastiger. In dat geval kunt u sowieso niet buiten de deskundige hulp van een letselschadespecialist.

Ook komt het in veel sectoren voor dat er naast het werk in loondienst wordt “bijgeklust” (ofwel: “zwart werk”). Wij noemen dat “werkzaamheden in de informele sfeer”. Kunt u deze klussen door uw letsel niet meer doen, dan is dat naar Nederlands recht ook letselschade die u kunt vorderen. Natuurlijk zal dit wel afdoende (lees: in enige mate) bewezen moeten worden

 

Wat is u overkomen?

Direct advies nodig? Vul dit formulier in en wij bellen u binnen een dag terug.