Letselschade auto ongeluk of verkeersongeval? U heeft recht op een letselschadevergoeding!
  • Home
  • Letselschade auto ongeluk

Letselschade auto ongeluk

Verkeer-autoongeluk

Letselschade door verkeersongeval met auto?

Ondanks steeds veiliger auto’s en verkeersremmende maatregelen, vinden er in Nederland nog altijd zeer veel auto ongelukken plaats. Vaak is er – gelukkig – alleen sprake van blikschade. Maar soms ontstaat er door een verkeersongeval ook letselschade.

De juridische gevolgen van een aanrijding zijn niet altijd even duidelijk. Wie is verantwoordelijk?

Niet zelden wijst de eigenlijke veroorzaker of zijn verzekeraar aansprakelijkheid af. Soms onterecht en alleen “om het te proberen”. Maar u wilt natuurlijk niet met uw letselschade blijven zitten als een ander daarvoor verantwoordelijk is.

Extra rechtsbescherming passagier met letselschade auto ongeluk

Als passagier kunt u sowieso geen schuld hebben aan het ontstaan van een verkeersongeval. Daarom moet u passagier uw letselschade altijd vergoed krijgen van één van de betrokken verzekeraars.

Dit staat geregeld in de zogenaamde Bedrijfsregeling Schuldoze Derde. Maar niet alle verzekeraars passen deze regeling uit zichzelf toe. Of ze interpreteren de regeling in hun voordeel in niet in het uwe.

Hier leest u meer over letselschade van passagiers.

Ook vergoeding van letselschade als u zelf aansprakelijk bent

Zelfs als u zélf een verkeersongeval veroorzaakt en dus zelf schuldig en aansprakelijk bent, kunt u uw letselschade vergoed krijgen!

Tegenwoordig zijn er namelijk steeds meer autoverzekeringen waarbij het niet meer om de schuldvraag gaat. Deze verzekering – een Schade Verzekering Inzittenden (SVI-verzekering) – keert namelijk altijd uit bij letselschade door een verkeersongeval. Dus zelfs als u het verkeersongeval zelf heeft veroorzaakt.

U krijgt uw letselschade dan van uw eigen autoverzekeraar vergoed, ook als u de veroorzaker van en schuldige aan het verkeersongeval bent.

Soorten letselschade na verkeersongeval

De meest voorkomende letsels die bij een verkeersongeval worden opgelopen zijn:

U kunt een ongeluk zelf veroorzaakt hebben of u bent aangereden door een andere bestuurder. Als u een Schade Verzekering Inzittenden heeft (SVI-verzekering) krijgt u uw letselschade zelfs vergoed als het verkeersongeval door uw eigen schuld is veroorzaakt.

Als u letselschade heeft opgelopen door een verkeersongeval, vraag ons dan altijd naar wat mogelijk is. Wij staan u graag bij met deskundige juridische hulp. En dat kost u niets.

De Nederlandse wet bij een verkeersongeval en wat te doen

Als slachtoffer van een auto-ongeluk geniet u volgens de regels van de Nederlandse wet juridische bescherming. Deze juridische bescherming bij letselschade na een verkeersongeval geldt met name voor diegene die niet schuldig is aan het ongeluk.

Maar zelfs als u letselschade in het verkeer heeft opgelopen en daar zelf schuldig aan bent, bestaan er dus mogelijkheden om uw schade vergoed te krijgen (SVI-verzekering).

De vaststelling van aansprakelijkheid gebeurt als eerste aan de hand van het door u en de tegenpartij ingevulde aanrijdingsformulier. Daarnaast kunnen de aparte lezingen van betrokkenen, getuigen en het politierapport een belangrijke rol spelen.

Als u door een verkeersongeval letsel heeft opgelopen, is het belangrijk om direct uw/een arts te raadplegen.

Zorg dat u alles over het verkeersongeval, uw letsel en uw letselschade zo goed mogelijk vastlegt, want dat kan u later – juridisch gezien – alleen maar van pas komen. Onze letselschadespecialisten helpen u daar graag bij.

Schadevergoeding bij letselschade in het verkeer

Het verkrijgen van een letselschadevergoeding na een verkeersongeval is voor een groot deel afhankelijk van de aansprakelijkheid of de soort verzekering die op uw auto is afgesloten.

In de meeste gevallen kunnen wij al op voorhand – puur aan de hand van uw eigen verhaal – bepalen of u recht heeft op een letselschadevergoeding. Wij vertellen u dus direct over uw kans op letselschadevergoeding.

Juridische bijstand letselschadebureau voor u altijd gratis

De kosten van een letselschade advocaat liggen hoog en lopen snel op. Het laatste waar u op zit te wachten, zijn zorgen over de kosten van uw letselschade advocaat. Wij begrijpen dat als geen ander. In bijna alle gevallen is onze juridische bijstand voor u dan ook gratis.

Wettelijk is namelijk bepaald dat uw tegenpartij ook uw juridische kosten (lees: ons honorarium) moet vergoeden. Dat is geregeld in artikel 6:96BW. Daarmee wordt onze hulp voor u gratis, want die wordt betaald door uw tegenpartij.

Voor wij uw letselschade in behandeling nemen, krijgt u van ons de schriftelijke garantie dat onze hulp voor u volledig kosteloos zal zijn. En als onze kosten niet door de tegenpartij worden betaald, dan is dat ons (bedrijfs)risico en niet het uwe.

Zo weet u direct waar u aan toe bent en kunt u vertrouwen op onze deskundige juridische bijstand.

Letselschadebureau Van der Toorn Personenschade helpt u graag, goed en altijd GRATIS.

Wat is u overkomen?

Direct advies nodig? Vul dit formulier in en wij bellen u binnen een dag terug.