Letselschade en doorgereden of onverzekerde dader? Wij adviseren u
  • Home
  • Doorgereden/onverzekerd na letselschade verkeersongeval

Doorgereden/onverzekerd na letselschade verkeersongeval

Verkeer-doorgereden

Als u letselschade heeft opgelopen door een verkeersongeval en de veroorzaker daarvan is niet verzekerd of is doorgereden, dan kunt u toch recht hebben op schadevergoeding.

Maar u kunt dan beter wel direct juridische hulp inschakelen. Want het is zakelijk gezien erg ingewikkeld om dat allemaal zelf te gaan regelen.

Daarnaast spelen emoties vaak een grote rol. Want wij hebben – terecht – vaak heel negatieve gevoelens over zo’n laffe daad. Of over het niet hebben afgesloten van een verzekering!

Het is voor u dan ook verstandiger om zoveel mogelijk “afstand te nemen” van al die negatieve emoties en alleen maar bezig te zijn met uw herstel. Dan regelen wij voor u de rest. Dat kost u niets!

Waarborgfonds Motorverkeer moet uw letselschade vergoeden!

Veel mensen zijn bang zijn dat ze met hun letselschade blijven zitten als de tegenpartij na een verkeersongeval is doorgereden. Of niet verzekerd blijkt te zijn. Een begrijpelijke gedachte, maar die klopt niet!

Ook als er letselschade is veroorzaakt door een verkeersongeval maar de veroorzaker rijdt daarna door, of hij is niet verzekerd, dan kunt u uw letselschade toch bijna volledig krijgen. Dat staat in de Wet en daarvoor is het Waarborgfonds voor het Motorverkeer opgericht. Maar dat is voor leken een ingewikkelde procedure, waar u zelf veel aan moet doen.

Letselschade verkeersongeval en emoties

Letsel oplopen door schuld van een ander is voor vele mensen al emotionele klap op zich. Dat wordt nog erger wanneer iemand zo laf is om na een aanrijding door te rijden. Of een paar euro’s wil uitsparen door zich niet te verzekeren.

Vaak maakt dit de verwerking van het verkeersongeval een heel stuk moeilijker. Zeker wanneer het Waarborgfonds na verloop van tijd ook nog eens met u in discussie gaat over de hoogte van uw letselschade of de ernst van uw letsel.

Om die reden adviseren wij letselschade slachtoffers om altijd juridische hulp in te schakelen na een verkeersongeval. Op die manier blijft u zo veel mogelijk van de “emoties” vandaan en kunt u zich volledig richten op uw herstel. Dat is vaak veel beter voor u. En om de kosten hoeft u het ook niet te laten, want die moeten door het Waarborgfonds worden betaald. Zo wordt onze hulp voor u helemaal GRATIS.

Letselschade verkeersongeval en Waarborgfonds

Bij de beoordeling van uw recht op schadevergoeding voor letselschade door een verkeersongeval gelden strenge eisen. U heeft na een verkeersongeval alléén maar recht op vergoeding van uw letselschade en materiële schade als:

  1. de dader is doorgereden en u kunt zijn identiteit niet achterhalen of
  2. de auto, motor, bromfiets, scooter of snorfiets blijkt niet te zijn verzekerd of
  3. de dader had de auto gestolen en wist dat die gestolen was of
  4. de auto, motor, bromfiets, scooter of snorfiets was wel verzekerd maar de verzekeringsmaatschappij is failliet of
  5. de dader is om redenen van geloof niet verzekerd en u kunt uw letselschade zelf niet of slechts gedeeltelijk met hem regelen.

Daarnaast worden aan u de nodige juridische verplichtingen opgelegd. U moet er aantoonbaar alles aan hebben gedaan om de veroorzaker van het verkeersongeval te vinden. En u moet bijvoorbeeld aangifte hebben gedaan bij de politie.

Ook moet u bewijzen dat uw letselschade daadwerkelijk door een verkeersongeval met een ander motorrijtuig is veroorzaakt. Als de dader wel bekend is, maar niet is verzekerd, dan moet u er zelf voldoende aan hebben gedaan om hem tot vergoeding van uw letselschade te bewegen.

Dit alles ter beoordeling van het Waarborgfonds, die de toestroom van letselschade door doorrijden na een aanrijding zo veel mogelijk wil beperken. Men heeft er dus feitelijk en indirect financieel belang bij om een recht op schadevergoeding af te wijzen.

Er is een speciale folder van het Waarborgfonds Motorverkeer en een speciale website (SchadeZonderDader.nl) die u als eerste vluchtige check kunnen helpen om te bepalen of u recht heeft op vergoeding van uw letselschade.

Kent het Waarborgfonds u een recht op schadevergoeding toe, dan gelden daarna in beginsel de normale verkeersregels. Ondanks dat de dader niet verzekerd was of is doorgereden.

Noodzakelijk om altijd een letselschadebureau inschakelen!

U heeft kunnen lezen hoe ingewikkeld het is om van het Waarborgfonds een recht op schadevergoeding te krijgen voor letselschade door een verkeersongeval .

Kort na uw verkeersongeval moeten er dus direct allerlei juridische zaken worden geregeld en vastgesteld. Terwijl u nog in de “acute fase” van uw herstel èn verwerking zit.

Eén foutje in de hele uitzoekerij en u krijgt uw letselschade na een verkeersongeval al niet meer vergoed. En kunt u dus alsnog fluiten naar vergoeding van uw letselschade. En dat is niet alleen een financiële strop, maar voor u ook erg frustrerend.

Wij adviseren slachtoffers die letselschade door een verkeersongeval hebben opgelopen dan ook ALTIJD om juridische hulp in te schakelen. In Nederland kost u dat niets.

U kunt bezig zijn met uw herstel en wij zorgen voor de papieren rompslomp. En óók als u van het Waarborgfonds onverhoopt geen recht op schadevergoeding krijgt, dan hoeft u ons niets te betalen. Beloofd!

Juridische hulp bij letselschade altijd GRATIS

Een tegenpartij is volgens de Nederlandse wet normaal gesproken óók verplicht is om uw juridische kosten (lees: ons honorarium) te vergoeden. Dat is geregeld in art. 6:96BW van het het Burgerlijk Wetboek. Onze kosten worden wettelijk gezien namelijk als onderdeel van uw totale letselschade beschouwd. Onze kosten moeten dan ook apart van uw eigen letselschade door de tegenpartij worden vergoed.

Dit geldt ook als uw tegenpartij het Waarborgfonds voor het Motorverkeer is. Als het Waarborgfonds u een recht op schadevergoeding toekent, worden de facturen voor onze hulp aan u rechtstreeks en apart naar het Waarborgfonds gestuurd. Het Waarborgfonds moet onze kosten ook weer rechtstreeks en apart van uw eigen letselschade met ons verrekenen. Op die manier wordt onze juridische hulp voor u in feite dus helemaal GRATIS.

En wij beloven u dat er geen “addertjes onder het gras zitten”. Voordat wij voor u aan de slag gaan, ontvangt u van ons een schriftelijke kostengarantie. Daarin staat dat wij u volledig kosteloze rechtshulp garanderen. Want het Waarborgfonds moet onze kosten betalen. En als blijkt dat u – ondanks onze deskundige inspanningen – toch geen recht op schadevergoeding heeft, dan is dat ons bedrijfsrisico en niet het uwe. Ook als het Waarborgfonds onze kosten niet volledig betaalt, zult u van ons ook geen rekening ontvangen. Want kosteloos is kosteloos. Beloofd!

Heeft u behoefte aan letselschade advies?

Heeft u letselschade opgelopen door een verkeersongeval en behoefte aan letselschade advies? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via het formulier op de website, per email, gewoon per telefoon of zelfs via de chat. Wat u het prettigst vindt.

U krijgt van ons een eerlijk en duidelijk advies en dat verplicht u tot niets. Daarna kunt u zelf bepalen wat u er mee doet.

Letselschadebureau Van der Toorn Personenschade helpt u graag, goed en helemaal gratis!

Wat is u overkomen?

Direct advies nodig? Vul dit formulier in en wij bellen u binnen een dag terug.