Hondenbeet? Wij verhalen uw letselschade - Direct juridisch advies!
  • Home
  • Hondenbeet? Wij verhalen uw letselschade

Hondenbeet? Wij verhalen uw letselschade

Dieren-hondenbeet

Als u door de hond van een ander wordt gebeten, dan kunt u daardoor letsel oplopen. Vaak blijft uw letsel door een hondenbeet gelukkig beperkt tot een enkele schram of alleen schrik. Maar soms kunnen de gevolgen van een hondenbeet ingrijpender zijn en heeft u na een hondenbeet medische behandeling nodig.

De eigenaar of bezitter van de hond is vrijwel altijd aansprakelijk voor letsel door een hondenbeet. Gelukkig wordt letselschade door een hondenbeet altijd op de particuliere aansprakelijkheidsverzekeraar van de eigenaar van de hond gedekt. Dus u krijgt uw letselschade door een hondenbeet bijna altijd volledig vergoed.

Letselschade door hondenbeet en uw schadevergoeding

Loopt u letsel op door een hondenbeet, dan heeft u recht op vergoeding van uw letselschade. Uw letselschade na een hondenbeet kan bestaan uit:

1. medische kosten
2. andere kosten
3. inkomensschade (verlies van inkomen)
4. smartengeld
5. juridische kosten (het honorarium van uw letselschadebureau => lees: onze kosten)

U kunt proberen om uw letselschade door een hondenbeet zelf op de aansprakelijke partij te verhalen. Als uw letselschade beperkt blijft tot een enkel bezoek aan de huisarts en verder niets – dus ook geen littekens of andere verdergaande gevolgen – dan is daar niets mis mee. Want dan gaat het financieel gezien om “tientjeswerk”

Anders wordt het wanneer uw letsel door een hondenbeet ernstiger is of zelfs leidt tot blijvend letsel in de vorm van littekens. In dat geval doet u er beter aan om juridische hulp in te schakelen. Zeker wanneer u weet dat juridische hulp u niets zal gaan kosten.

De gevolgen van een hondenbeet

Gebeten worden door een hond is voor iedereen, maar nog meer voor vrouwen, jongeren en kinderen, traumatisch. Het vertrouwen in de dieren om u heen krijgt een flinke klap. Een hondenbeet is zeer pijnlijk en het kan lang duren voordat u genezen bent. Wanneer er ontstekingen optreden, kan het nog langer duren voordat bent hersteld en uw gewone leven weer kunt oppakken.

Ook de naweeën van littekens door een hondenbeet kunnen langdurig (of zelfs voor altijd) aanwezig zijn en tot verdriet leiden. Daarom heeft u bij letsel door een hondenbeet altijd recht op vergoeding van smartengeld.

Gevolgen van de hondenbeet kunnen ook betrekking hebben uw inkomen. En bijna altijd is er na een hondenbeet sprake van medische kosten en andere kosten.

De eigenaar van de hond is vrijwel altijd aansprakelijk voor uw letselschade. Dat staat in de Wet. Als u dat wilt, dan kan Van der Toorn Personenschade kan u kosteloos helpen om uw letselschade te verhalen.

Aansprakelijkheid voor hondenbeet

Wanneer u door de hond van een ander een hondenbeet oploopt, is die ander bijna altijd aansprakelijk voor uw letselschade. Dat staat in de Wet in art. 6:179BW.

Als u een hondenbeet heeft opgelopen, dan is:

  1. de eigenaar of bezitter van de hond bijna altijd aansprakelijk voor uw letselschade
  2. uw letselschade automatisch gedekt op de aansprakelijkheidsverzekering van de eigenaar of bezitter van de hond.

Dus: als u een hondenbeet oploopt en de eigenaar van de hond heeft een aansprakelijkheidsverzekering, dan wordt uw letselschade altijd voor 100% vergoed. En in Nederland heeft bijna iedereen een aansprakelijkheidsverzekering.

Werkwijze Van der Toorn Personenschade bij een hondenbeet

Van der Toorn Personenschade is dé specialist op het gebied van letselschade door een hondenbeet. Wij leveren slachtoffers van een hondenbeet al sinds 1999 gegarandeerde KOSTELOZE rechtshulp.

Het enige dat u daar zelf voor moet doen is even contact opnemen met de eigenaar van de hond en hem om zijn verzekeringsgegevens vragen. Zodra wij die gegevens van u hebben gekregen, kunnen wij voor u aan de slag. En dat kost u niets.

Sterker nog, u krijgt van ons direct een harde kostengarantie. U krijgt van ons namelijk schriftelijk de garantie dat onze hulp voor u volledig kostenloos zal zijn.

U hoeft onze facturen ook niet eerst voor te schieten. U krijgt onze rekeningen zelfs helemaal niet te zien, want die gaan rechtstreeks naar de tegenpartij. En als die onze kosten niet of niet helemaal betaalt, dan is dat ons (bedrijfs)risico en niet het uwe. U kunt zich dan ook helemaal richten op uw herstel en wij doen de rest. Beloofd!

Hondenbeet en behoefte aan letselschade advies?

Van der Toorn Personenschade heeft al vanaf 1999 ervaring met letselschade en is in hoge mate gespecialiseerd in letselschade door dieren en in het bijzonder letselschade door een hondenbeet.

Onze (register-) experts en letselschadejuristen helpen u van het begin tot het eind en altijd KOSTELOOS. U zult van ons dus nooit een nota voor juridische kosten ontvangen. Van u hebben wij alleen de verzekeringsgegevens van de eigenaar van de hond nodig, waarna wij direct voor u aan de slag gaan.

Als u letsel heeft opgelopen door een hondenbeet en u heeft behoefte aan juridisch advies, neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via het formulier op deze website, per email, per telefoon of zelfs via de chat. Wat u wilt. U krijgt van ons een eerlijk en duidelijk advies en dat verplicht u tot niets. Daarna kunt u zelf beslissen wat u er mee doet.

Letselschadebureau Van der Toorn Personenschade helpt u graag, goed en helemaal GRATIS!

Wat is u overkomen?

Direct advies nodig? Vul dit formulier in en wij bellen u binnen een dag terug.