Waarom u altijd een letselschadebureau moet inschakelen? - Letselschadebureau van der Toorn
  • Home
  • Waarom u altijd een letselschadebureau moet inschakelen?

Waarom u altijd een letselschadebureau moet inschakelen?

Snelnaar-waaromletselschadebureau

Wanneer u door schuld van iemand anders letsel heeft opgelopen, dan ligt het in de huidige tijd voor de hand dat u uw letselschade vergoed wilt hebben. Dat is niet vreemd of raar.

Ook is het dan niet vreemd of raar dat u een letselschadebureau om advies vraagt. Want u weet bijvoorbeeld niet in hoeverre u recht heeft op een letselschadevergoeding

Daarom is het in Nederland mogelijk om een letselschadebureau in te schakelen. En dat kost u niets. Uw letselschadebureau zal uw belangen gaan behartigen tegenover de aansprakelijke partij (meestal een verzekeringmaatschappij) die uw letselschade moet vergoeden. Zodat u zich kunt concentreren op uw herstel. En u zeker weet dat dat er ook iemand is die alleen op uw belangen let. Wel zo geruststellend, denken wij. En met “claimgedrag” heeft dit helemaal niets te maken.

Is een letselschadebureau altijd nodig?

In sommige gevallen geeft het niet zo veel of u wel of geen belangenbehartiger inschakelt. Bijvoorbeeld als u uw letselschade binnen korte termijn zelf snel met de aansprakelijke partij kunt afwikkelen.

Maar dat is eigenlijk alleen maar zo, als u heel snel weer bent genezen en geen klachten meer heeft. Bijvoorbeeld als het gaat om hele lichte kneuzingen en dus “tientjeswerk”. Maar als u zou willen kunt u – volgens de Wet – zélfs dan nog voor u volledig kosteloos een letselschadebureau inschakelen.

Als uw letsel méér gevolgen voor u heeft dan een bezoek aan uw huisarts en “een paar tientjes aan schade”, dan wordt het al anders. U wilt er dan op kunnen vertrouwen dat de tegenpartij ook voldoende met uw belangen rekening houdt. Een verzekeraar heeft nu eenmaal – al was het maar onbewust – de neiging om het eigen financiële belang boven het uwe te stellen.  Misschien niet direct, maar wél als het hersel van uw letsel langere tijd in beslag neemt. Zo gaat dat nu eenmaal.

U kunt zich afvragen of het dan nog steeds verstandig is om uw letselschade zelf met de aansprakelijke verzekeraar af te wikkelen. Of dat het voor u dan toch beter is om een letselschadebureau te vragen om u daarbij te helpen. In de huidige tijd is het al snel beter om dat te doen. Zekerheid boven alles.

Verzekeraar is altijd deskundiger

Nou lijkt het net alsof een verzekeringsmaatschappij nooit en te nimmer te vertrouwen is. Dat is natuurlijk lang niet altijd het geval.

Maar het is een feit dat uw tegenpartij dagelijks met letselschade heeft te maken. Zelf heeft u (meestal en gelukkig maar) voor het eerst in uw leven letsel opgelopen. En krijgt u ook pas voor het eerst met letselschade te maken.

Uw tegenpartij is dus simpelweg deskundiger dan u, althans op het gebied van letselschade. En daarmee “in het voordeel”. U heeft een forse kennisachterstand ten opzichte van de verzekeraar. Dat maakt u nu eenmaal kwestbaar. Want zelfs als de aansprakelijke verzekeraar werkelijk het beste met u voor heeft, dan kunt u dat nou eenmaal nooit helemaal zeker weten. En kan er onzekerheid aan u blijven knagen. Zelfs nog lang nadat uw letselschade in financiële zin is vastgesteld en “afgewikkeld”.

Het inschakelen van een letselschadebureau kunt u dus ook doen als u niet alleen tegenover uw tegenpartij wilt komen te staan. Als u iemand naast u wil hebben die alleen aan uw belangen denkt. Of wilt controleren of de aansprakelijke verzekeraar inderdaad wel netjes volgens de regels werkt. Het is dan dus geen kwestie van vertrouwen of wantrouwen, maar van het kiezen voor zekerheid. Puur vanwege uw gebrek aan kennis van letselschade.

Daarnaast is het ontegenzeggelijk zo dat verzekeraars de laatste jaren niet altijd op een positieve manier in het nieuws zijn gekomen. En dat verzekeraars fors moeten bezuinigen. Niet zelden gebeurt gaat dat inderdaad ten koste van consumenten zoals u en wij. Deskundige hulp van een letselschadebureau kan er dus ook voor zorgen dat men “geen loopje met u neemt”.

Werkt het niets averechts om letselschadebureau in te schakelen?

Die vraag wordt ons veel gesteld. En dat is zeer begrijpelijk. Het antwoord op deze vraag is kort maar krachtig: “nee, het inschakelen van een letselschadebureau werkt niet averechts”.

Sterker nog, bijvoorbeeld in de Gedragscode Behandeling Letselschade wordt expliciet vermeld dat een aansprakelijke verzekeraar verplicht is om u te wijzen op de mogelijkheid van het inschakelen van een letselschadebureau. Dat hebben verzekeraars dus onderling en zelf met elkaar afgesproken, alhoewel wij helaas nog meer dan regelmatig merken dat een verzekeraar dat gewoonweg niet doet.

Daarnaast staat in de toelichting op artikel 6:96BW staat dat het uitdrukkelijk de bedoeling is dat u als letselschade slachtoffer een letselschadebureau inschakelt. Vandaar dat in datzelfde wetsartikel óók staat dat een aansprakelijke verzekeraar verplicht is om uw juridische kosten (lees: ons honorarium) te vergoeden. Dus apart van uw eigen persoonlijke letselschade.

Met andere woorden: het is uitdrukkelijk de bedoeling van de Wetgever om u in bescherming te nemen “tegen de macht van verzekeraars”. Dus nee, het inschakelen van een letselschadebureau werkt niet averechts.

Gaan de kosten van een letselschadespecialist van mijn schadevergoeding af?

Nee, onze kosten gaan niet van uw eigen letselschadevergoeding af. De verzekeraar is namelijk verplicht om naast uw eigen letselschadevergoeding ook nog eens apart en rechtstreeks het honorarium van uw letselschadebureau te vergoeden.

Het is ook niet zo dat de verzekeraar u een lagere letselschadevergoeding betaalt omdat men ook onze kosten nog moet vergoeden. Zo werkt dat gelukkig niet. Sterker nog, vrijwel altijd leidt onze hulp voor u tot veel een hogere letselschadevergoeding dan u zonder onze hulp had gehad. Dus wat let u?

Een verzekeraar vindt het volkomen normaal dat u een letselschadebureau inschakelt. En men weet dat men óók onze kosten moeten betalen. Zo staat dat in de Wet en een verzekeraar is niet anders gewend.

Wat kan een letselschadebureau van ons kantoor voor u betekenen?

  • onze letselschadespecialisten komen altijd direct en voor u geheel vrijblijvend bij u thuis op bezoek. Dus geen stapels formulieren om in te vullen, maar direct persoonlijk contact
  • onze letselschadespecialisten houden gedurende het verloop van uw genezingsproces en dus van uw letselschade nauwgezet contact met u. U kunt zich concentreren op uw herstel. Onze letselschadespecialisten doen de rest
  • onze letselschadespecialisten houden regelmatig persoonlijk contact met u in de vorm van huisbezoeken
  • onze letselschadespecialisen hebben de hoogste graad van deskundigheid en hebben zeer veel ervaring met het vaststellen van letselschade

Wat kost een letselschadebureau u?

Bij ons kantoor is onze hulp voor u volledig kosteloos (GRATIS).

Een aansprakelijke verzekeraar is bij letselschade namelijk ook verplicht om uw juridische kosten (lees: ons honorarium) te vergoeden. Dat staat in de Wet in artikel 6:96BW (lees hier meer over onze GRATIS rechtshulp).

Geen “addertjes onder het gras”?

Nee, er zitten geen “addertjes onder het gras”. Beloofd!

Want voor wij u met uw letselschade gaan helpen, krijgt u van ons een schriftelijke garantie dat onze hulp voor u volledig kosteloos zal zijn.

U hoeft onze nota’s ook niet eerst voor te schieten of zo. Sterker nog, u krijgt onze facturen niet eens te zien, want die gaan rechtstreeks naar de tegenpartij.

De tegenpartij moet onze kosten ook rechtstreeks en apart van uw totale letselschade met ons verrekenen. En als onze nota’s onverhoopt niet (helemaal) worden betaald, dan is dat ons bedrijfsrisico en niet het uwe.

Twijfelt u over het inschakelen van een letselschadebureau? Vraag advies!

Als u twijfelt over het inschakelen van een letselschadebureau, vraag ons dan gerust om advies. Dat is voor u geheel vrijblijvend en KOSTELOOS.

U kunt ons bellen, mailen of zelfs chatten. Wat u wilt. U krijgt van ons een eerlijk en duidelijk onderbouwd advies. Dat verplicht u tot niets en daarna kunt u zelf beslissen wat u ermee doet.

Van der Toorn Personenschade helpt u graag en helpt u goed. En dat kost u niets

Wat is u overkomen?

Direct advies nodig? Vul dit formulier in en wij bellen u binnen een dag terug.