Letselschade bedragen, waar heeft u recht op?
 • Home
 • Letselschade bedragen

Letselschade bedragen

Snelnaar-letselschadebedragen

Wanneer u door schuld van een ander letsel oploopt, dan kunt u uw letselschade bij de veroorzaker van het ongeluk claimen. U krijgt dan bijna altijd te maken met een verzekeringsmaatschappij. Die verzekeringsmaatschappij – uw tegenpartij – is uiteindelijk degene die uw letselschade moet vergoeden.

Er zijn in Nederland verschillende soorten letselschade bedragen waar u voor in aanmerking komt. Het is voor ons helaas erg lastig om u al direct tijdens ons eerste contact te vertellen op welke letselschade bedragen u recht heeft. Want dat hangt af van veel verschillende factoren, zoals de ernst van uw letsel, de duur van het genezingsproces en of u wel of niet arbeidsongeschikt bent.

Wanneer heeft u recht op letselschade?

U heeft recht op vergoeding van letselschade als u door schuld van een ander letsel heeft opgelopen. Meestal gaat het dan om:

 1. een verkeersongeval
 2. een bedrijfsongeval
 3. een ongeval met of door dieren
 4. een hondenbeet
 5. een ongeval in het openbaar vervoer of
 6. andere soorten ongevallen.

Bijna altijd krijgt u bij letselschade te maken met de verzekeringsmaatschappij van de schuldige partij. Die verzekeraar zal uw letselschade moeten vergoeden. U kunt vroeg of laat discussie met die verzekeraar krijgen over de hoogte van de letselschade bedragen die moeten worden betaald. Want daar kan een aansprakelijke verzekeraar heel anders over denken dan u. En wie heeft er dan gelijk en hoe moet u daar mee verder?

Verschillende soorten letselschade bedragen

Er zijn verschillende soorten letselschade bedragen waarvoor u in aanmerking kunt komen. Samengevat bestaan er 3 vormen van letselschade. Of eigenlijk 4, als we de juridische kosten daar ook toe rekenen:

 1. letselschade bedragen voor uw extra kosten
 2. letselschade bedragen voor gemist inkomen èn
 3. letselschade bedragen voor smartengeld.

Daarnaast heeft u altijd recht op vergoeding van juridische kosten (lees: de kosten van het door u ingeschakelde letselschadebureau). Maar die worden door ons rechtstreeks en apart van uw totale letselschade bij de aansprakelijke verzekeraar ingediend. En die moet onze kosten ook rechtstreeks en apart van uw andere letselschade met ons verrekenen. Daarmee wordt onze juridische hulp voor u dus volledig kosteloos.

Extra kosten

Vrijwel iedere vorm van letsel veroorzaakt extra kosten. Eén bezoek aan het ziekenhuis of de Huisartsenpost en u wordt al gekort op uw eigen risico bij uw zorgverzekeraar. Maar u loopt natuurlijk ook al heel snel tegen andere kosten aan, zoals reiskosten in verband met medische behandelingen, kosten van verzorging en huishoudelijke hulp en mogelijk ook andere (medische) kosten.

Bent u binnen korte tijd van uw letsel genezen, dan zullen de letselschade bedragen voor uw extra kosten lager zijn dan wanneer uw herstel langer duurt. Of in het onwerkelijke geval dat uw letsel helemaal niet meer herstelt. Dus hoe ernstiger uw letsel, hoe hoger de letselschade bedragen voor uw extra kosten zullen zijn.

Als u meer wilt weten over letselschade bedragen voor extra kosten, dan kunt u hier verder lezen.

Inkomensschade

Ook bij inkomensschade is niet van te voren te zeggen op welke letselschade bedragen u recht heeft. Als u door het ongeval niet arbeidsongeschikt bent geraakt, dan is er natuurlijk ook geen inkomensschade.

Bent u wel arbeidsongeschikt geworden, dan hangt het er van af of uw inkomen wordt doorbetaald of niet. De meeste mensen met een vast contract, krijgen bij arbeidsongeschiktheid gewoon voor 100% doorbetaald.

Maar iemand die uitzendkracht of ondernemer is, loopt bij arbeidsongeschiktheid al vanaf de eerste dag tegen inkomensschade aan. Dat geldt ook voor mensen die onregelmatige diensten draaien en mensen op een 0-uren contact.

De hoogte van de letselschade bedragen voor inkomensschade is dus afhankelijk van uw persoonlijke inkomenssituatie.

Wanneer u meer wilt weten over letselschade bedragen voor inkomensschade, dan kunt u hier verder lezen.

Smartengeld

Veel mensen denken dat smartengeld staat voor het totaal aan letselschade bedragen waar zij recht op hebben. En dat is dus niet zo.

Smartengeld is alleen maar bedoeld als financiële compensatie voor de door u “gederfde en nog te derven levensvreugde”. Het is dus een aparte vergoeding die u krijgt bovenop de letselschade bedragen voor extra kosten en inkomensschade.

Smartengeld wordt ook wel een “immateriele schadevergoeding” genoemd. Het is bedoeld voor het leed dat u door schuld van een ander is aangedaan.

De letselschade bedragen voor smartengeld liggen in Nederland relatief laag. Dat komt ook regelmatig in de publiciteit. Uw smartengeld wordt vastgesteld aan de hand van de Smartengeldgids. Daarin staan alle letselschade bedragen die door de Nederlandse rechters in het verleden voor smartengeld zijn toegekend.

Als u meer wilt weten over smartengeld, dan kunt u hier verder lezen.

Waarom kosteloze juridische hulp bij letselschade

De kosten van juridische bijstand (lees: de kosten van het door u ingeschakelde letselschadebureau, ofwel onze kosten) zijn onderdeel van uw totale letselschade. En dat is echt uniek. Er is geen ander rechtsgebied in Nederland waar u recht heeft op 100% kosteloze juridische hulp.

De juridische kosten moeten namelijk apart van uw totale letselschade door de aansprakelijke partij worden vergoed. Dat staat in art. 6:96BW. Op die manier wordt juridische hulp bij letselschade voor u als slachtoffer volledig kosteloos.

En dat is ook precies de bedoeling van de wetgever, want men wil letselschade slachtoffers niet in de kou laten staan. U krijgt daadwerkelijk de mogelijkheid om kosteloos juridische hulp in te schakelen, dus waarom zou u dat niet doen? Een verzekeraar is op het gebied van letselschade namelijk een heel stuk deskundiger dan u. En om die voorsprong in kennis en macht “te compenseren”, kunt u kosteloos een letselschadebureau in de arm nemen.

Het is voor u als letselschade slachtoffer echt belangrijk om al snel (lees: meteen) een letselschadebureau in te schakelen. Want alleen dan weet u zeker dat er ook iemand is die alleen aan uw belangen denkt. Bij Van der Toorn Personenschade krijgt u van te voren een duidelijke schriftelijke garantie dat onze hulp voor u altijd helemaal GRATIS zal zijn!

Kosteloze hulp via Van der Toorn Personenschade

Onze deskundige juridische hulp kost u echt niets! Want onze kosten moeten rechtstreeks en apart van uw eigen letselschade door de aansprakelijke partij worden vergoed. U krijgt daardoor feitelijk dus GRATIS rechtshulp.

Er zitten voor u “geen addertjes onder het gras”. Want u krijgt van te voren altijd een duidelijke en schriftelijke kostengarantie. Daarin garanderen wij u gratis rechtshulp. Dus als de aansprakelijke partij onze nota’s niet (volledig) vergoed, dan is dat ons bedrijfsrisico en niet het het uwe. Want kosteloos is kosteloos!

Wilt u meer weten over onze gegarandeerde kosteloze rechtshulp, dan kun u hier verder lezen.

Heeft u behoefte aan advies over letselschade?

Van der Toorn Personenschade is hét letselschadebureau in Nederland. Er staan door heel Nederland 25 letselschadespecialisten en assistenten klaar om u te helpen met uw letselschade.

Vraagt u zich af op welke letselschade bedragen u recht heeft? Neem dan gerust contact met ons op voor een geheel vrijblijvend advies. Dat kan via het formulier op onze website, per telefoon, met de mail of zelfs via de chat. Wat u het prettigst vindt.

U krijgt van ons een eerlijk en duidelijk advies en dat verplicht u tot niets. Daarna kunt u zelf bepalen wat u er mee wilt doen.

Van der Toorn Personenschade helpt u graag, goed en voor u helemaal GRATIS.

Wat is u overkomen?

Direct advies nodig? Vul dit formulier in en wij bellen u binnen een dag terug.