Letselschade bestuurder auto - Letselschadebureau van der Toorn
  • Home
  • Letselschade bestuurder auto

Letselschade bestuurder auto

Verkeer-bestuurderauto

Als u door uw eigen schuld letselschade oploopt door een verkeersongeval èn u of uw werkgever een SVI-verzekering heeft, dan krijgt u uw letselschade altijd volledig vergoed. Laat ons dat uitleggen.

Zelf aansprakelijk? Ook dan 100% vergoeding letselschade

Als u als bestuurder van uw eigen auto of de auto van uw werkgever door uw eigen schuld letselschade oploopt na een verkeersongeval, dan kunt u toch uw letselschade voor 100% vergoed krijgen.

Althans, als u of uw werkgever een Schade Verzekering Inzittenden (SVI-verzekering) heeft afgesloten.

Normaal gesproken is het namelijk zo dat u uw letselschade na een verkeersongeval alléén maar vergoed krijgt als een ander (een derde) voor het ongeval en dus uw letsel aansprakelijk is. Bent u echter zélf aansprakelijk voor het ontstaan van het verkeersongeval, dan krijgt u uw letselschade niet vergoed.

Bij een SVI-verzekering is dat – gelukkig – niet zo. Want er wordt er niet gekeken naar wie schuldig is.

Een SVI-verzekering dekt namelijk alle letselschade na een verkeersongeval, zonder dat er wordt gekeken naar wie er schuldig en aansprakelijk is. Dus het maakt dan niet uit of u als bestuurder van de auto het verkeersongeval zelf heeft veroorzaakt of niet.

U krijgt uw letselschade sowieso voor 100% vergoed.

Letselschade verkeersongeval in auto van de werkgever

Wat niet veel mensen weten is dat bijna alle lease-auto’s en andere bedrijfsauto’s van werkgevers een SVI-verzekering hebben. Werkgevers zijn naar Nederlands recht feitelijk namelijk verplicht om zo’n verzekering af te sluiten.

Dus als u in een lease-auto of bedrijfsauto van de zaak rijdt en u veroorzaakt zelf door uw eigen schuld een verkeersongeval, dan wordt uw letselschade dus altijd vergoed. Want uw werkgever heeft een SVI-verzekering op zijn auto’s afgesloten. En als die SVI-verzekering er niet is, dan is uw werkgever namelijk zélf voor uw letselschade aansprakelijk.

Waarom hulp van een letselschadebureau?

Het claimen van letselschade na een verkeersongeval gaat in de praktijk lang niet altijd even makkelijk. Verzekeraars hebben nu eenmaal hun eigen belangen en die komen niet altijd perse overeen met die van u.

Verzekeraars weten nu eenmaal meer van letselschade dan u. En het is voor u lastig om te controleren of de verzekeraar zich wel netjes aan de spelregels houdt. Zelfs al denkt u dat het “uw eigen verzekeraar” is. Want zodra een SVI-verzekeraar uw letselschade moet gaan vergoeden, wordt het toch gewoon uw tegenpartij. Met zijn eigen belangen en zijn eigen zienswijze.

Maar zelfs als uw eigen SVI-verzekering naar u toe keurig handelt, dan nog zult u dat niet weten. Want u beschikt gewoonweg niet over voldoende kennis van zaken. Juist om die reden kent het Nederlands recht de mogelijkheid van – voor u – kosteloze juridische hulp bij letselschade na een verkeersongeval.

Gratis hulp bij letselschade na een verkeersongeval

Een SVI-verzekeraar is óók verplicht om uw kosten van juridische bijstand (lees: ons honorarium) aan u te vergoeden. Dat is in de Wet bepaald in artikel 6:96BW. Onze kosten worden als onderdeel van uw totale letselschade gezien.

Voordat wij voor u aan de slag gaan, krijgt u van ons een schriftelijke garantie dat onze juridische hulp voor u volledig GRATIS zal zijn. Onze rekeningen sturen wij rechtstreeks aan de SVI-verzekeraar. U krijgt onze nota zelfs niet eens te zien en u hoeft onze kosten ook niet eerst voor te schieten.

En in het geval de tegenpartij onze rekeningen niet (volledig) betaalt, dan komt dat voor ons risico en niet het uwe. Kosteloos is kosteloos!

Wilt u letselschade advies?

Heeft u vragen over letselschade na een verkeersongeval, neem dan gerust contact met ons op. Dat is voor u volledig vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Bijna altijd kunnen wij u al direct – dus puur aan de hand van uw eigen verhaal – vertellen of u recht heeft op vergoeding van uw letselschade. Zo weet u gelijk waar u aan toe bent en kunt u vertrouwen op onze deskundige juridische bijstand.

U kunt ons bellen, mailen of chatten. Wat u wilt. U krijgt van ons een eerlijk en duidelijk onderbouwd advies. En dan kunt u zelf beslissen wat u gaat doen.

Letselschadebureau Van der Toorn Personenschade helpt u graag, goed en altijd GRATIS!

Wat is u overkomen?

Direct advies nodig? Vul dit formulier in en wij bellen u binnen een dag terug.