Letselschade door geweld, mishandeling of misbruik?
  • Home
  • Letselschade door geweld en mishandeling

Letselschade door geweld en mishandeling

Overig-geweldmishandel

Helaas komt zinloos geweld, mishandeling of misbruik nog dagelijks voor. Vooral bij burenruzies en in het uitgaansleven. Iedere vorm geweld is zinloos, want bijna altijd maakt het mensenlevens kapot. Letterlijk en figuurlijk.

Daarnaast is geweld een veel voorkomende oorzaak van letselschade. Want er is bijna altijd sprake van medische kosten, verlies aan inkomsten en immateriƫle schade.

Deze letselschade moet door de dader worden vergoed, maar het valt in de praktijk niet mee om dat voor elkaar te krijgen en de verzekeringsmaatschappij van de dader vergoed geen letselschade die is veroorzaakt door geweld. De dader moet de schade dus echt zelf betalen. Alleen bij strafrechtszaken kan het zo zijn dat de overheid uw schadevergoeding eerst “voorschiet” en dat die het bedrag daarna zelf het op de dader verhaalt.

Letselschadebureau Van der Toorn Personenschade

Van der Toorn Personenschade is met name gespecialiseerd in die rechtsgebieden waarbij sprake is van aansprakelijkheid en concreet lichamelijk letsel, voortvloeiende uit een ongeval. U kunt daarbij – onder andere – denken aan verkeersongevallen, bedrijfsongevallen, ongelukken veroorzaakt door dieren, hondenbeten, ongevallen in het openbaar vervoer en medische fouten.

Het claimen van letselschade door geweld, mishandeling en misbruik alsmede de daarbij behorende juridische procedures, is dus niet iets dat tot kring onze werkzaamheden behoort. Daarom bent u met een verzoek om hulp bij letselschade door geweld, mishandeling of misbruik bij ons letselschadebureau niet aan het juiste adres.

Zoekt u iemand die u bij dit soort letselschade kan helpen, dan verwijzen wij u naar de website van de Orde van Advocaten en het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Ook kunt u nog denken aan praktische en psychische hulp via Slachtofferhulp Nederland.

 

Wat is u overkomen?

Direct advies nodig? Vul dit formulier in en wij bellen u binnen een dag terug.