Letselschade auto van de zaak? Vraag direct juridisch advies aan!
  • Home
  • Letselschade met (lease) auto van de zaak

Letselschade met (lease) auto van de zaak

Verkeer-autovdzaak

Heeft u door uw eigen schuld letselschade opgelopen bij een verkeersongeval? En reed u in een (lease)auto van de zaak? Dan krijgt u uw letselschade toch voor 100% vergoed!

Als u in een (lease)auto van de zaak rijdt, dan heeft die verplicht een speciale verzekering. Wat het speciale is aan die verzekering? Dat als u door uw eigen schuld letselschade oploopt bij een verkeersongeval, u uw letselschade altijd volledig vergoed krijgt.

Ook bij eigen schuld, krijgt u letselschade 100% vergoed

Als u als bestuurder in een (lease)auto van uw werkgever rijdt en u loopt door eigen schuld letselschade op na een verkeersongeval, dan krijgt u uw letselschade toch volledig vergoed. Althans, als uw werkgever een Schade Verzekering Inzittenden (SVI-verzekering) heeft afgesloten. Maar dat is in Nederland al lange tijd verplicht op basis van een uitspraak van de Hoge Raad.

Dus vrijwel alle werkgevers hebben tegenwoordig zo’n SVI-verzekering of een soortgelijke polis. En als uw werkgever voor u als leaserijder geen extra verzekering heeft afgesloten, dan kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor uw letselschade na een verkeersongeval door uw eigen schuld.

Normale afhandeling letselschade verkeersongeval eigen schuld

Normaal gesproken is het namelijk zo dat u uw letselschade na een verkeersongeval alléén maar krijgt vergoed als een ander voor het verkeersongeval en uw letsel aansprakelijk is. Bent u echter zélf verantwoordelijk voor het ontstaan van het verkeersongeval, dan krijgt u uw letselschade niet vergoed. Immers, u bent zelf schuldig en dat dekt een normale autoverzekering niet. Die dekt alleen schade van anderen.

Dus als u onder werktijd door eigen schuld letselschade oploopt door een verkeersongeval, dan trekt u financieel gezien aan het kortste eind. Want er is niemand die voor uw letselschade aansprakelijk is, behalve uzelf.

Letselschade verkeersongeval door eigen schuld: SVI-verzekering

Daarom bestaat er dus een SVI-verzekering. Bij een SVI-verzekering wordt er namelijk niet gekeken naar wie schuldig en aansprakelijk is voor letselschade door een verkeersongeval.

Een SVI-verzekering dekt namelijk alle letselschade na een verkeersongeval, zonder dat er wordt gekeken naar wie er schuldig en aansprakelijk is. Dus het maakt dan niet uit of u als bestuurder van de auto het verkeersongeval zelf heeft veroorzaakt of niet.

U krijgt uw letselschade sowieso voor 100% vergoed van uw “eigen” SVI-verzekeraar, de verzekeraar van de auto waarin u zelf reed toen u het verkeersongeval kreeg. Maar …. dan wordt “uw eigen verzekeraar” ook opeens “uw tegenpartij” en dat is voor u geen ideale situatie.

Eigen verzekering, dus waarom nog hulp letselschadebureau?

Het vaststellen en claimen van uw letselschade door een verkeersongeval gaat lang niet altijd gemakkelijk. Integendeel! Want verzekeringsmaatschappijen hebben nu eenmaal hun eigen belangen en die komen niet altijd perse overeen met die van u.

Aansprakelijkheidsverzekeraars weten nu eenmaal meer over letselschade dan het gemiddelde letselschade slachtoffer. Het is voor u gewoonweg te lastig om te controleren of de verzekeraar zich wel netjes aan de spelregels houdt. Zelfs al denkt u dat uw “eigen” verzekeraar of de “eigen” verzekeraar van uw werkgever zoiets nooit zal doen. Zodra uw “eigen” SVI-verzekeraar uw letselschade moet gaan vergoeden, wordt het juridisch gezien toch gewoon uw tegenpartij. Met zijn eigen financiele belangen en zijn eigen zienswijze.

En zelfs als uw eigen SVI-verzekering naar u toe keurig handelt, dan kunt u dat niet weten. Want u beschikt nu eenmaal niet over voldoende kennis van letselschade. Juist om die reden kent het Nederlands recht de mogelijkheid van – voor u – kosteloze juridische hulp bij letselschade na een verkeersongeval. Ook bij een SVI-verzekering.

Gratis juridische hulp bij letselschade na een verkeersongeval

De SVI-verzekeraar van uw werkgever is óók verplicht om uw kosten van juridische bijstand (lees: ons honorarium) te vergoeden. Dat staat in de Wet in artikel 6:96BW. Onze kosten worden dus als een apart onderdeel van uw totale letselschade gezien.

Onze facturen worden rechtstreeks en apart van uw eigen letselschade naar de SVI-verzekeraar gezonden. En die moet onze kosten ook weer rechtstreeks en apart van uw eigen letselschade met ons verrekenen. Op die manier wordt onze rechtshulp voor u volledig GRATIS, want de SVI-verzekeraar betaalt onze kosten.

Er zitten voor u “geen addertjes onder het gras“. Voordat wij voor u aan de slag gaan, krijgt u van ons namelijk een duidelijke schriftelijke garantie dat onze hulp voor u volledig kosteloos zal zijn. U krijgt onze nota zelfs niet eens te zien en u hoeft onze kosten ook niet eerst voor te schieten. En als de SVI-verzekeraar onze rekeningen niet of niet volledig betaalt, dan komt dat voor ons risico en niet het uwe. Want kosteloos is kosteloos!

Heeft u behoefte aan letselschade advies?

Heeft u vragen over letselschade na een verkeersongeval door uw eigen schuld, neem dan gerust contact met ons op. Dat is voor u volledig vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Samen met u kijken we of u recht heeft op vergoeding van letselschade. Bijna altijd kunnen wij u al direct – en dus puur aan de hand van uw eigen verhaal – vertellen of u wel of geen recht heeft op vergoeding van uw letselschade opgelopen bij een verkeersongeval. Zo weet u meteen waar u aan toe bent.

U kunt ons bellen, mailen of chatten. Wat u wilt. U krijgt van ons een eerlijk en duidelijk onderbouwd advies. Dat verplicht u tot niets. Daarna kunt u zelf beslissen wat u daarmee wilt doen.

Letselschadebureau Van der Toorn Personenschade helpt u graag, goed en helemaal GRATIS!

Wat is u overkomen?

Direct advies nodig? Vul dit formulier in en wij bellen u binnen een dag terug.