Letselschade dronken bestuurder? Wij staan u bij met juridisch advies
  • Home
  • Letselschade verkeersongeval door dronken bestuurder

Letselschade verkeersongeval door dronken bestuurder

Verkeer-dronken

Als u letselschade heeft opgelopen door een verkeersongeval en de veroorzaker was dronken, dan kunt u maar beter gelijk juridische hulp inschakelen. Want dat is echt in uw belang.

Niet alleen omdat het vaststellen van letselschade ingewikkeld is en u dat niet zelf kunt. Maar ook vanwege de emoties die bij u en de uwen bestaan over het feit dat uw letsel is veroorzaakt door een dronkenlap. Het is voor u dan ook beter om “afstand te nemen” en alleen maar bezig te zijn met uw herstel. Dan regelen wij de rest.

Verzekeraar dronken bestuurder moet letselschade vergoeden!

Veel mensen zijn bang zijn dat een dronken schadeveroorzaker niet is verzekerd. En dat u als slachtoffer van letselschade na een verkeersongeval uw letselschade niet krijgt vergoed. Een begrijpelijke gedachte, maar die klopt niet!

Ook als uw tegenpartij in dronken toestand letselschade veroorzaakt door een verkeersongeval, zal zijn verzekeraar uw letselschade volledig moeten vergoeden. Dat staat in de Wet. U hoeft uw letselschade dus niet bij de persoon zelf te claimen. U kunt “gewoon” bij zijn verzekeraar terecht, die uw letselschade zal moeten vergoeden.

Letselschade verkeersongeval en dronken veroorzaker

Letsel oplopen door schuld van een ander is voor vele mensen op zich al emotionele klap. Dat wordt nog veel erger wanneer de veroorzaker dronken was!

Vaak maakt dit voor de verwerking van het verkeersongeval en de medische gevolgen daarvan voor u een heel stuk moeilijker. Zeker wanneer de verzekeraar van de dronken veroorzaker na verloop van tijd ook nog eens moeilijk gaat doen over de hoogte van uw letselschade of de ernst van uw letsel.

Aansprakelijkheid dronken bestuurder voor letselschade

Bij de beoordeling van aansprakelijkheid voor letselschade door een verkeersongeval gelden in beginsel de normale verkeersregels. Ondanks dat uw tegenpartij dronken was.

Er wordt dus allereerst gekeken naar wie welke fout heeft gemaakt. Daarbij zal ook naar een eventuele verkeersfout van uw kant worden gekeken. Of naar andere omstandigheden die aan het ontstaan van uw letselschade kunnen hebben bijgedragen. Een verkeersfout van uw kant, zal op de normale wijze worden meegewogen.

Wél is het zo dat de rechter het vermoeden van schuld veel eerder bij de dronken bestuurder legt dan bij u. Ook zal de bewijslast – wie moet wat bewijzen – veel sneller op de dronken tegenpartij terecht komen. En vaak leidt dit er toe dat u uw schade – ook al heeft u zelf wellicht eveneens een verkeersfout gemaakt – toch (voor een gedeelte) wordt toegekend.

Emoties bij letselschade veroorzaakt door dronken bestuurder

De emoties bij u kunnen bestaan na letselschade door een verkeersongeval, kunnen vaak hoog oplopen. Zeker als uw letselschade de schuld is van een dronken bestuurder.

Daarom verwijzen wij onze klanten – als dat nodig lijkt – voor die heftige emotionele gevoelens naar een plaatselijk Bureau Slachtofferhulp. De medewerkers van Slachtofferhulp Nederland zijn hierin zéér ervaren. En wanneer zij u niet verder kunnen helpen, zult u worden doorverwezen naar professionele hulp.

Altijd een letselschadebureau inschakelen. Dat kost u niets!

Uw tegenpartij is volgens de Wet óók verplicht is om uw juridische kosten (lees: ons honorarium) te vergoeden. Dat is geregeld in art. 6:96BW van het het Burgerlijk Wetboek. Onze kosten worden wettelijk gezien als onderdeel van uw letselschade beschouwd. Onze kosten moeten dan ook apart van uw eigen letselschade door de tegenpartij worden vergoed.

De facturen voor onze hulp aan u worden rechtstreeks en apart naar de tegenpartij gestuurd. De tegenpartij moet onze kosten ook weer rechtstreeks en apart van uw eigen letselschade met ons verrekenen. Op die manier wordt onze juridische hulp voor u in feite dus helemaal GRATIS.

En wij beloven u dat er geen “addertjes onder het gras zitten”. Voordat wij voor u aan de slag gaan, ontvangt u van ons een schriftelijke kostengarantie. Daarin staat dat wij u volledig kosteloze rechtshulp garanderen. Want de tegenpartij moet onze kosten betalen. En als die dat niet of niet volledig doet, dan is dat ons bedrijfsrisico en niet het uwe. Beloofd!

Letselschadebureau Van der Toorn Personenschade helpt u graag, goed en altijd GRATIS!

Wat is u overkomen?

Direct advies nodig? Vul dit formulier in en wij bellen u binnen een dag terug.