Letselschade passagier? Als inzittende letsel opgelopen? Wij helpen u graag met juridische bijstand!
  • Home
  • Letselschade passagier

Letselschade passagier

Verkeer-passagier

Heeft u als passagier in een auto of op een motor, bromfiets of scooter letselschade opgelopen door een verkeersongeval? Dan heeft u altijd recht op schadevergoeding!

Als passagier wordt uw letselschade in Nederland namelijk altijd volledig vergoed op basis van de Bedrijfs Regeling Schuldloze Derde. Samen met u zullen wij er alles aan doen om uw letselschade te verhalen.

Als passagier krijgt u uw letselschade altijd vergoed

Letselschade door een verkeersongeval is al vervelend genoeg. Het gaat er daarom om zo snel als mogelijk uw letselschade te verhalen bij de aansprakelijke partij. U kunt vervolgens rustig werken aan uw herstel, terwijl wij de zaken voor u regelen.

In Nederland krijgt u als passagier uw letselschade altijd vergoed. Voor de Wet bent u als passagier namelijk een zogeheten “Schuldloze Derde”.

Als u als passagier letselschade oploopt door een verkeersongeval, dan kan dat nooit door uw schuld komen. Immers, u was geen bestuurder van de auto, motor, brommer of snorfiets.

Óf de bestuurder van het voertuig waarop of waarin u meereed is aansprakelijk óf de tegenpartij. Dus één van die partijen moet uw letselschade gaan vergoeden. Maar het kan soms lang duren voordat daar voldoende juridische duidelijkheid over bestaat.

En dan kunt u dus de dupe worden van twee verzekeringmaatschappijen die naar elkaar gaan zitten wijzen als het om vergoeding van uw letselschade gaat.

De zogenaamde Bedrijfsregeling Schuldloze Derde bepaalt voor die situaties uitdrukkelijk dat u als passagier uw letselschade na een verkeersongeval altijd krijgt vergoed.

De Bedrijfsregeling Schuldloze Derde bij letselschade passagier

In de Bedrijfs Regeling Schuldloze Derde staat dat u uw letselschade na een verkeersongeval altijd vergoed moet krijgen. Ofwel van de verzekeraar die u als eerste aansprakelijk stelt, ofwel van de verzekeraar van het voertuig waarin of waarop u meereed.

Dat heeft géén persoonlijke gevolgen voor degene met wie u meereed of bij wie u achterop zat. Want die is – verplicht – verzekerd voor aansprakelijkheid voor letselschade na een verkeersongeval.

Dus u krijgt uw letselschade direct vergoed, welke partij er uiteindelijk ook aansprakelijk blijkt te zijn. Simpel, maar effectief.

Zijn er uitzonderingen op deze regel?

Helaas zijn er enkele uitzonderingen op deze regel, maar dan moet u het als passagier of opzittende wel érg bond hebben gemaakt.

Bijvoorbeeld als er juridische verwijten zijn te maken aan uw adres, zoals het niet dragen van een autogordel, helm of het (willens en wetens) meerijden met een beschonken bestuurder.

Dan zou het zo kunnen zijn dat u uw letselschade na een verkeersongeval niet volledig vergoed krijgt. Maar zelfs in die situaties zult u vrijwel altijd recht hebben op tenminste 50% van uw letselschade.

Waarom u hulp nodig heeft van een letselschadebureau

In de praktijk blijkt dat het verhalen van letselschade na een verkeersongeval meestal niet zo gemakkelijk gaat. Verzekeraars hebben nu eenmaal hun eigen belang en kunnen proberen op veel verschillende manieren onder hun verantwoordelijkheid uit te komen.

Niet eens bewust, maar zij leggen de spelregels nu eenmaal anders uit dan u. En omdat zij veel meer van letselschade weten dan u, is het voor u lastig om te controleren of de verzekeraar ook wel voldoende rekening houdt met uw belangen en rechten.

Maar zelfs als men keurig volgens de spelregels handelt, zult u dat niet weten. Want u beschikt simpelweg niet over voldoende deskundigheid om dat te kunnen controleren.

Daarom heeft in Nederlands recht op – voor u – kosteloze rechtshulp bij letselschade na een verkeersongeval. Hieronder leest u hoe dat werkt.

Juridische bijstand altijd gratis bij letselschade passagier

Een aansprakelijke of betalende verzekeraar is óók verplicht om uw juridische kosten (lees: ons honorarium) te vergoeden. Dat staat zo geregeld in artikel 6:96BW. De kosten van juridische bijstand worden als onderdeel van uw totale letselschade beschouwd.

Voordat wij u gaan helpen met het claimen van uw letselschade, krijgt u van ons een duidelijke schriftelijke garantie dat onze hulp voor u volledig kosteloos is. Onze rekeningen gaan rechtstreeks naar de aansprakelijke partij, dus u krijgt onze facturen zelfs niet eens te zien. U hoeft onze kosten ook niet eerst voor te schieten of zo iets.

En als de aansprakelijke partij onze kosten niet (volledig) vergoed, dan is dat ons (bedrijfs)risico en niet het uwe. Kosteloos is kosteloos!

Behoefte aan juridisch advies?

Als u twijfelt over het inschakelen van een letselschadespecialist om u te helpen, vraag ons dan om advies. Dat is voor u geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

In de meeste gevallen kunnen wij u al op voorhand – puur aan de hand van uw eigen verhaal – vertellen of u recht heeft of u recht heeft op een letselschadevergoeding. Zo weet u meteen waar u aan toe bent en kunt u vertrouwen op onze deskundige juridische bijstand.

U kunt ons bellen, mailen of chatten. Wat u wilt. U krijgt van ons een eerlijk en duidelijk onderbouwd advies. En dan kunt u zelf beslissen wat u doet.

Letselschadebureau Van der Toorn Personenschade helpt u graag, goed en altijd GRATIS!

Wat is u overkomen?

Direct advies nodig? Vul dit formulier in en wij bellen u binnen een dag terug.