Letselschade Rechtsbijstandverzekering - Laat u adviseren door ons
  • Home
  • Letselschade en Rechtsbijstandverzekering: liever niet!

Letselschade en Rechtsbijstandverzekering: liever niet!

Snelnaar-rechtsbijstandverzekering

Als u door schuld van een ander letsel heeft opgelopen, dan wilt u graag uw letselschade vergoed krijgen. Dat is logisch.

Maar, meestal krijgt u dan te maken met een verzekeringsmaatschappij. Een partij die over meer deskundigheid beschikt dan u en ook niet altijd voldoende met uw belangen rekening houdt. Daarom is het mogelijk om hulp te zoeken van een letselschadebureau. En dat kost u niets.

Een letselschadebureau is er speciaal om alleen uw belangen te behartigen richting de verzekeringmaatschappij die uw letselschade moet vergoeden. Voor u wel zo geruststellend.

Soms maakt het misschien weinig verschil wie uw belangen behartigt. Maar dat is eigenlijk alleen maar zo als uw letselschade snel en zonder persoonlijk contact kan worden afgewikkeld. Dus als het gaat om “tientjes werk” en verder niets.

Rechtsbijstandsverzekeraars zijn op zich prima in staat om dit soort letselschade schriftelijk en zonder persoonlijk contact voor u te regelen. Dat is “massaproductie” en geen “maatwerk”.

Letselschade en rechtsbijstandverzekering: geen goede combinatie

Als uw letsel meer gevolgen voor u heeft dan een slechts een enkel bezoek aan uw huisarts, dan moet u zich eigenlijk al afvragen of u bij uw rechtsbijstandverzekering wel aan het juiste adres bent.

Want u moet er echt voor de volle 100% op kunnen vertrouwen dat degene die u met uw letselschade helpt, alleen aan uw belangen denkt. U moet er eveneens van overtuigd zijn dat uw belangenbehartiger ervaren en deskundig genoeg is om u zo goed mogelijk te kunnen bijstaan. Met waar nodig ook een stukje “gecontroleerde agressie”.

En dan bent bij uw rechtsbijstandverzekering simpelweg niet aan het juist adres. Veel mensen zijn ontevreden over hun eigen rechtsbijstandverzekering en stappen over naar een gespecialiseerd letselschadebureau zoals het onze. En dat is niet voor niets.

Wij maken qua deskundigheid en ervaring wel eens de vergelijking tussen een “confectiepak” en een “maatpak”. Uw rechtsbijstandverzekeraar is dan het “confectiepak” en een letselschadebureau zoals het onze een “maatpak”. Vooral bij letselschade is een “maatpak” al heel snel noodzakelijk om er voor te zorgen dat u uiteindelijk een rechtvaardige letselschadevergoeding zult ontvangen.

Verschillen letselschadebureau en rechtsbijstandverzekering:

  • wij komen altijd direct en voor u geheel vrijblijvend bij u thuis op bezoek, allereerst om eerst kennis met elkaar maken. Uw rechtsbijstandsverzekering zal u alleen maar formulieren toesturen, maar direct persoonlijk contact is er meestal niet bij
  • een letselschadebureau is zeer klantgericht; wij houden gedurende de hele “looptijd” van uw letselschade nauwgezet, regelmatig en uit onszelf contact met u. Bij rechtsbijstandsverzekeraars zijn de werkvoorraden vaak zo hoog, dat uw letselschade daar gewoon “vergeten wordt”. Als u niet steeds zelf achter uw rechtsbijstandverzekeraar aan zit, dan gebeurt er vaak (te) weinig.
  • wij houden óók persoonlijk contact met elkaar in de vorm van huisbezoeken. Uw rechtsbijstandsverzekeraar zal uw letselschade zo veel mogelijk schriftelijk afdoen, dus zonder bezoeken en zonder echt persoonlijk contact.
  • onze letselschadejuristen & (register-)experts hebben de allerhoogste graad van deskundigheid en we hebben allemaal heel veel ervaring met het vaststellen van letselschade. Bij uw rechtsbijstandsverzekeraar vindt u de minder ervaren en deskundige “beginnende” letselschadejuristen.

Uw rechtsbijstandsverzekeraar is niet onafhankelijk

Alle Nederlandse rechtsbijstandsverzekeraars zijn “eigendom” van de grote verzekeringsmaatschappijen. Soms dragen ze zelfs direct de naam van de betreffende verzekeraar en zit men in hetzelfde kantoorgebouw. Maar soms ook zonder dat direct de naam van een verzekeringsmaatschappij wordt genoemd. Toch zijn die maatschappijen eveneens eigendom van de gezamenlijke verzekeraars en daarmee dus niet onafhankelijk.

Van echte onafhankelijkheid is dus geen sprake. Normaal gesproken en bij iedere andere zaak geeft dat ook helemaal niet. Maar juist bij letselschade is dat wél een groot probleem. Want het is bijna altijd één van die grote verzekeringsmaatschappijen, dus de eigenaren van uw rechtsbijstandsverzekeraar, die bij letselschade uw tegenpartij is en dus uw schade moet vergoeden.

Het kan haast niet anders of dat gaat ergens merkbaar worden. Vroeg of laat. Maar zelfs als dat niet zo is: zoiets voelt gewoon niet goed.

De absolute onafhankelijkheid van ons letselschadebureau

Wij zijn er echt van overtuigd dat rechtsbijstandsverzekeraars niet onafhankelijk kunnen zijn van hun “aandeelhouders”, de grote verzekeringsmaatschappijen. Men denkt daar zelf natuurlijk anders over. Maar het kan gewoon niet en dat merken wij aan alles.

Letselschadebureau Van der Toorn Personenschade is volstrekt onafhankelijk van verzekeringsmaatschappijen en aan deze maatschappijen verbonden kantoren. Wij zijn onafhankelijk van wie dan ook! Wij hebben maar één belang en dat is het uwe. Dat is ook uitdrukkelijk vastgelegd in de reglementen van het Keurmerk Letselschade, waarbij wij al sinds jaar en dag zijn aangesloten.

Als u zoekt naar een letselschadebureau dat alleen aan uw belangen denkt, vraag ons dan om u te helpen met uw letselschade. Dat doen wij graag, goed en voor helemaal GRATIS.

Rechtsbijstandverzekering en letselschadebureau: allebei gratis

Met een rechtsbijstandsverzekering heeft u recht op kosteloze hulp bij letselschade. Alhoewel sommige rechtsbijstandverzekeringen u tegenwoordig ook een eigen risico in rekening brengen. En dat moet u dan eerst zelf betalen, voordat men ook maar iets voor u gaat doen. Of men wil u pas gaan helpen als uw letselschade hoger is dan een bepaald bedrag.

Het inschakelen van ons letselschadebureau is voor u echter óók helemaal gratis. Een aansprakelijke partij is bij letselschade namelijk ook verplicht om uw juridische kosten (lees: ons honorarium) te vergoeden. Dat is in de wet geregeld in artikel 6:96BW. U kunt hier lezen waarom onze rechtshulp voor u altijd gegarandeerd GRATIS is.

En er zit voor u geen “addertje onder het gras”, want voor wij u met uw letselschade gaan helpen, krijgt u van ons schriftelijk de garantie dat onze hulp voor u volledig kosteloos zal zijn. U hoeft onze kosten ook niet eerst voor te schieten of iets dergelijks. Sterker nog, u krijgt onze facturen niet eens te zien, want die gaan rechtstreeks naar de tegenpartij. En als die onze nota’s niet of niet volledig vergoed, dan is dat ons bedrijfsrisico en niet het uwe. Dat beloven wij u.

Bij letselschade dus geen rechtsbijstandverzekering nodig!

Daarin heeft u in beginsel gelijk, maar anderzijds is het ook weer niet helemaal waar. Want uw letselschade is niet altijd verhaalbaar op een verzekeringmaatschappij.

Of gaat het om gecompliceerde medische missers, waarbij niet meteen goed kan worden ingeschat hoe hoog uw kans op succes zal zijn. Dan is het juist weer wél verstandig om uw rechtsbijstandsverzekering in te schakelen. 

Ontevreden over letselschade bij rechtsbijstandsverzekering?

Dat horen wij heel vaak. Het komt nu eenmaal veel voor dat iemand na verloop van tijd niet meer tevreden is over de hulp van zijn rechtsbijstandverzekering. Daarin bent u dus niet de enige.

Het is voor u probleemloos mogelijk om bij uw rechtsbijstandsverzekeraar weg te gaan en “over te stappen” naar een letselschadebureau. Daar hoeft u niets voor te doen, want dat regelen wij.

Soms is meer gespecialiseerde rechtshulp dan die van uw rechtsbijstandsverzekeraar voor u nu eenmaal beter. Of soms voelt de samenwerking met uw rechtsbijstandverzekeraar gewoon niet goed meer, zonder dat u bij uzelf precies kunt nagaan waar dat aan ligt. Dat is dus helemaal niet erg, want u kunt en mag altijd van belangenbehartiger wisselen. Sterker nog, eigenlijk vindt uw rechtsbijstandverzekering dat ook niet erg, want dat scheelt hen werk en dus kosten.

Rechtsbijstandsverzekering of letselschadebureau? Vraag advies!

Twijfelt over wie u in moet schakelen om u te helpen bij uw letselschade? Of bent u niet (meer) tevreden over uw rechtsbijstandsverzekering en u wilt “overstappen” naar ons kantoor? Vraag ons dan gerust om advies. Dat is voor u geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

U kunt het formulier op de website invullen, ons bellen, mailen of zelfs chatten. Wat u het prettigst vindt. U krijgt van ons een eerlijk en duidelijk onderbouwd advies. En daarna kunt u zelf beslissen wat u daarmee doet.

Letselschadebureau Van der Toorn Personenschade helpt u graag, goed en altijd GRATIS!

Wat is u overkomen?

Direct advies nodig? Vul dit formulier in en wij bellen u binnen een dag terug.