Letselschade vrachtwagen ongeluk? Wij adviseren u goed en kosteloos
  • Home
  • Letselschade vrachtwagen ongeluk? Wij adviseren u goed

Letselschade vrachtwagen ongeluk? Wij adviseren u goed

Bedrijf-vrachtwagenchauffeur

Bent u vrachtwagenchauffeur en heeft u letselschade opgelopen door een vrachtwagen ongeluk? Dan krijgt u uw letselschade bijna altijd voor 100% vergoed, ook bij eigen schuld!

Als u vrachtwagenchauffeur bent, dan bent u juridisch gezien vaak extra beschermd tegen letselschade door een vrachtwagen ongeluk. Want uw werkgever moet voor u een speciale verzekering afsluiten, die uw letselschade vergoed, ook als u door uw eigen schuld letselschade oploopt door een vrachtwagen ongeluk.

Sterker nog, er zijn zelfs verzekeringen die uw letselschade ook vergoeden als u tijdens laden of lossen letsel oploopt. Maar niet veel werkgevers of vrachtwagenchauffeurs weten dat!

Bij vrachtwagen ongeluk bijna altijd 100% letselschade vergoed

Als u als vrachtwagenchauffeur letselschade oploopt door een vrachtwagen ongeluk, dan krijgt u uw letselschade bijna altijd volledig vergoed. Of het nu uw eigen schuld was of niet. Althans, als uw werkgever op uw vrachtauto een Schade Verzekering Inzittenden (SVI-verzekering) heeft afgesloten. Maar dat is in Nederland voor werkgevers in de transportbranche al lange tijd verplicht vanwege een uitspraak van de Hoge Raad.

Bijna alle werkgevers in de transportbranche hebben tegenwoordig een speciale SVI-verzekering of een soortgelijke polis. Die dekt uw letselschade na een vrachtwagen ongeluk, ook als het uw eigen schuld was. En als uw werkgever voor u als vrachtwagenchauffeur niet zo’n verzekering heeft afgesloten, dan kunt u hem alleen al om die reden zelf aansprakelijk stellen voor uw letselschade door een vrachtwagen ongeluk.

Normale afhandeling letselschade door vrachtwagen ongeval

Normaal gesproken is het zo dat u uw letselschade na een vrachtwagen ongeluk alléén maar krijgt vergoed als een ander voor dat vrachtwagen ongeluk aansprakelijk is. Dan is het juridisch gezien qua allemaal niet zo ingewikkeld. U krijgt uw letselschade voor 100% vergoed van de verzekeraar van de schadeveroorzaker.

Maar omdat de belangen van uw tegenpartij vaak tegenovergesteld zijn aan die van u, kunt u in dat geval toch maar beter direct hulp inroepen van een letselschadebureau. Want over de hoogte van uw letselschade door een vrachtwagen ongeluk kan heel snel discussie ontstaan. Al was het maar omdat u bij arbeidsongeschiktheid bijna altijd inkomensschade lijdt en het berekenen van die schade een gecompliceerde aangelegenheid is. Uw tegenpartij zal op dat punt bijna altijd moeilijk doen!

Het wordt nog heel anders als u het vrachtwagen ongeluk zélf heeft veroorzaakt. Want dan krijgt u uw letselschade niet vergoed. Immers, u bent dan zelf schuldig en aansprakelijk aan het vrachtwagen ongeluk en dat dekt een normale vrachtwagenverzekering niet. Die dekt namelijk alleen schade die u aan anderen heeft toegebracht.

Dus als u als vrachtwagenchauffeur – normaal gesproken – onder werktijd door eigen schuld letselschade oploopt door een vrachtwagen ongeluk, dan krijgt u uw letselschade niet vergoed. Want er is niemand die voor uw letselschade aansprakelijk is, behalve uzelf.

Letselschade vrachtwagen ongeluk door eigen schuld

Er bestaat een zogenaamde SVI-verzekering die uw letselschade altijd vergoed, ook als is het vrachtwagen ongeluk ontstaan door uw eigen schuld. Een SVI-verzekering kijkt namelijk niet naar wie schuldig en aansprakelijk is voor het vrachtwagen ongeluk.

Een SVI-verzekering dekt al uw letselschade na een vrachtwagen ongeluk, zonder dat er wordt gekeken naar wie er schuldig en aansprakelijk is. Het maakt dus niet uit of u het vrachtwagen ongeluk zelf heeft veroorzaakt of niet.

U krijgt uw letselschade namelijk sowieso voor 100% vergoed van de SVI-verzekeraar van uw werkgever, de verzekeraar van de auto waarin u zelf reed toen u het vrachtwagen ongeluk kreeg. Dat heeft echter één groot nadelig gevolg: de verzekeraar van uw “eigen werkgever” wordt opeens “uw tegenpartij” en dat is voor u geen ideale situatie. Hoe graag u uw werkgever ook mag.

Eigen verzekering, dus waarom nog hulp letselschadebureau?

Het vaststellen en claimen van uw letselschade door een vrachtwagen ongeluk gaat lang niet altijd gemakkelijk. Zeker niet als u ook arbeidsongeschikt bent geworden en inkomensschade lijdt. Want een verzekeringsmaatschappij heeft vaak andere belangen dan u.

Een aansprakelijkheidsverzekeraar – uw tegenpartij – weet nu eenmaal meer over letselschade dan uzelf. Het is voor u dus ondoenlijk om te controleren of uw tegenpartij zich wel netjes aan de spelregels houdt. Zelfs al bent u van mening dat uw “eigen” verzekeraar of de “eigen” verzekeraar van uw werkgever zoiets nooit zou doen. Want zodra een “eigen” SVI-verzekeraar uw letselschade moet gaan vergoeden, wordt het juridisch gezien toch gewoon uw tegenpartij. Met zijn eigen financiele belangen. En die komen uiteindelijk vaak niet overeen met de uwe!

En zelfs als uw eigen SVI-verzekering naar u toe keurig handelt, dan nog kunt u dat nooit zeker weten. Want u beschikt nu eenmaal niet over voldoende kennis van letselschade. Daarom kent het Nederlands recht de mogelijkheid van – voor u – kosteloze juridische hulp bij letselschade door een vrachtwagen ongeluk. En ook bij een SVI-verzekering.

Gratis juridische hulp bij letselschade vrachtwagen ongeluk

De SVI-verzekeraar van uw werkgever is óók verplicht om uw kosten van juridische bijstand (lees: ons honorarium) te vergoeden. Dat staat in art. 6:96BW. Onze kosten worden dus als een apart onderdeel van uw totale letselschade beschouwd.

Onze facturen worden rechtstreeks en apart van uw eigen letselschade naar de SVI-verzekeraar gezonden. En die moet onze kosten ook weer rechtstreeks en apart van uw eigen letselschade met ons verrekenen. Op die manier wordt onze rechtshulp voor u volledig GRATIS, want de SVI-verzekeraar betaalt onze kosten.

Er zitten voor u “geen addertjes onder het gras”. Voordat wij voor u aan de slag gaan, krijgt u van ons namelijk een duidelijke schriftelijke garantie dat onze hulp voor u volledig kosteloos zal zijn. En als de SVI-verzekeraar onze rekeningen niet of niet volledig betaalt, dan komt dat voor ons risico en niet het uwe. Want kosteloos is kosteloos!

Vrachtwagen chauffeur en behoefte aan letselschade advies?

Bent u vrachtwagenchauffeur en heeft u door een vrachtwagen ongeluk letselschade opgelopen? Neem dan gerust contact met ons op. Dat is voor u als chauffeur volledig vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Samen met u kijken we of u recht heeft op vergoeding van uw letselschade. Bijna altijd kunnen wij u al direct – en dus puur aan de hand van uw eigen verhaal – vertellen of u wel of geen recht heeft op vergoeding van uw letselschade opgelopen door een vrachtwagen ongeluk. Zo weet u meteen waar u aan toe bent.

U kunt ons bellen, mailen of chatten. Wat u wilt. U krijgt van ons een eerlijk en duidelijk onderbouwd advies. Dat verplicht u tot niets. Daarna kunt u zelf beslissen wat u daarmee wilt doen.

Letselschadebureau Van der Toorn Personenschade helpt u graag, goed en helemaal GRATIS.

Wat is u overkomen?

Direct advies nodig? Vul dit formulier in en wij bellen u binnen een dag terug.