Heeft uw kind letselschade opgelopen door schuld van een ander?
  • Home
  • Letselschade kind

Letselschade kind

Overig-kinderen

Uw gezin en uw kinderen, zijn uw hoogste goed. Iedereen wil dat zijn of haar kinderen in volledige veiligheid kunnen opgroeien en een gelukkige jeugd doormaken.

Er is dan ook niets ergers voorstelbaar dan dat er wat met uw kinderen gebeurt. En zeker niets ernstigs. Maar toch kunnen ook uw kinderen een ongeluk krijgen en letsel oplopen. Dat is helaas de realiteit van alledag. Het is eveneens de realiteit van alledag dat kinderen vaak ernstig letsel oplopen, met niet zelden gevolgen voor de rest van hun leven.

In Nederland zijn kinderen juridisch gezien vaak extra beschermd.

Letselschade kind bij verkeersongeval

Als een kind onder de 14 jaar letselschade heeft opgelopen in het verkeer, dan wordt zijn of haar letselschade altijd voor 100% vergoed. Zelfs al was het ongeval voor 100% de schuld van uw eigen kind. Dat heeft de rechter al lange tijd geleden en vele malen bepaald.

Een kind jonger dan 14 jaar, kan volgens de rechter geen schuld hebben aan een verkeersongeval. De verzekeraar van de automobilist zal de letselschade van uw kind dan ook vergoeden.

En dat is een rechtvaardige gang van zaken, want wanneer uw kind door een auto, motor, bromfiets, scooter of snorfiets wordt aangereden, zal er bijna altijd sprake zijn van ernstig letsel.

Hersenletsel bij kinderen

Vooral kinderen lopen een risico op hersenletsel. Omdat zij bij een ongeval bijna altijd “onbeschermd zijn”. Immers, bij een verkeersongeval draagt men geen helm en tijdens paardrijden bestaat er sowieso altijd al kans op ernstig letsel en dus ook op hersenletsel.

Hersenletsel kan ernstige gevolgen hebben voor de toekomst van uw kind. En het duurt vaak lang voordat precies duidelijk is, welke gevolgen uw kind blijvend zal ondervinden.

Het vaststellen van letselschade bij kinderen met hersenletsel, is dus een zeer gecompliceerde proces. Daarbij is de hulp van een letselschade bureau onmisbaar. Want u beschikt nu eenmaal niet over de benodigde deskundigheid. Daarnaast heeft u – denken wij – wel wat anders aan uw hoofd dan allerlei juridische rompslomp.

Letsel opgelopen op school

Ook tijdens – bijvoorbeeld – gymles op school kunnen kinderen letsel oplopen. Bijvoorbeeld omdat er niet voldoende toezicht werd gehouden. Of gebruik werd gemaakt van verouderd materiaal. Ook in die situaties zal het letsel van kind bijna altijd ernstig en dus blijvend zijn.

Maar het aansprakelijk stellen van de school van uw kind, is niet eenvoudig en een school heeft veel juridische mogelijkheden om onder aansprakelijkheid uit te komen.

U doet er in dit soort gevallen dan ook al snel beter aan om hulp in te roepen van een letselschadebureau. Want alleen gaat u dat niet redden.

Letselschade door brandwonden

Helaas gebeurt het nog steeds dat kinderen brandwonden oplopen. Dit kan gebeuren doordat ze hete vloeistoffen over zich heen krijgen, zoals koffie, thee of heet water. Ook te heet badwater kan brandwonden opleveren, evenals frituurvet, een hete kookplaat, barbecue of openhaard.

Als het letsel van uw kind is veroorzaakt door een ander, dan kunt u hem of haar daarvoor aansprakelijk stellen. Heeft diegene een normale aansprakelijkheidsverzekering, dan wordt de letselschade van uw kind al snel gedekt. Dit kan onder omstandigheden zelfs zo zijn als één van de ouders de brandwonden veroorzaakt.

Dat letselschade bij kinderen door brandwonden nog steeds te veel voor komt, kunt u hier lezen.

Letselschade tijdens paardrijden

Tijdens paardrijden ontstaat bij kinderen ook vaak ernstig letsel. Volwassenen krijgen bij letselschade opgelopen tijdens paardrijden juridisch gezien vaak eigen schuld toegerekend van 50%. Bij kinderen onder de 14 jaar is die kans een heel stuk kleiner of zelfs bijna uitgesloten.

Maar uw tegenpartij zal dat natuurlijk lang niet altijd uit zichzelf toegeven, dus goede hulp van een letselschadebureau is dan op zijn plaats.

Schakel altijd letselschadebureau in

Vooral bij letselschade van kinderen is alleen de beste juridische hulp goed genoeg. Niet alleen omdat het om uw dierbaarste bezit gaat. Maar ook omdat de vaststelling van letselschade van kinderen nog meer juridische impact heeft dan bij volwassenen.

Vanwege de jonge leeftijd van een kind, worden eventuele blijvende gevolgen van het letsel pas op latere leeftijd zichtbaar. Of kan de letselschade pas definitief worden vastgesteld als uw kind volwassen is. Ook heeft uw kind extra rechtsbescherming. Voor het definitief vaststellen van de letselschade van een kind is namelijk altijd toestemming van de kantonrechter nodig. Anders mag er niet rechtsgeldig worden afgewikkeld. Tot slot is het zo dat de voor uw kind bedoelde letselschadevergoeding op een aparte speciaal beschermde bankrekening moet worden gestort. U kind mag daar zelf pas bij na zijn of haar 18e jaar. Voor het 18e jaar van uw kind is schriftelijke toestemming van de kantonrechter nodig om geld van die rekening te halen.

Dit zijn allemaal dingen die u als ouders van uw kind niet weet en niet ook niet kunt weten. Daarom is het zo belangrijk om een letselschadebureau in te schakelen. Zodat u zeker weet dat er ook iemand is die alleen aan de belangen van uw kind denkt. En die u helpt om de juiste beslissingen voor uw kind te nemen. Dat kunt u niet zelf en dat moet u ook niet willen.

Zoek juridische hulp van een in letselschade van kinderen gespecialiseerd letselschadebureau. Een letselschadebureau met het Keurmerk Letselschade en oog en oor voor de moeilijke situatie waarin uw kind en u terecht zijn gekomen.

Letselschadebureau Van der Toorn Personenschade is zo’n kantoor. Wij hebben als geen ander ervaring met het claimen van letselschade van kinderen en weten precies wat wel en wat niet in het belang is van uw kind. Wij helpen u graag, goed en voor u altijd volledig kosteloos. Want in Nederland worden de kosten van kantoren als het onze als apart onderdeel van de letselschade van uw kind gezien.

Kosteloze juridische hulp bij letselschade kinderen

In de Wet staat dat een letselschade slachtoffer ook recht heeft op vergoeding van zijn of haar juridische kosten. Dat geldt des te meer voor kinderen, omdat het vaststellen van hun letselschade erg ingewikkeld is.

Als u ons vraagt om de juridische belangen van uw kind te gaan behartigen, dan doen wij dat natuurlijk graag. Wij beoordelen de letselschade van uw kind als direct tijdens ons eerste contact en puur aan de hand van uw eigen verhaal. Denken wij dat een ander voor de letselschade van uw kind aansprakelijk is, dan krijgt u van ons meteen een schriftelijke kostengarantie.

U krijgt dus van te voren de garantie dat onze hulp voor u en uw kind volledig kosteloos zal zijn. Dus als de tegenpartij onverhoopt niet verzekerd is, geen aansprakelijkheid wordt erkend door zijn verzekeraar of als de tegenpartij onze kosten om andere redenen niet (helemaal) vergoed, dan is dat ons bedrijfsrisico en niet het uwe.

Vraag sowieso letselschade advies

Als uw kind door schuld van een ander letsel heeft opgelopen, dan is het altijd verstandig om letselschade advies in te winnen. En om een letselschadebureau in te schakelen. Dat is in het belang van uw kind. Wij zorgen voor een goede persoonlijke begeleiding van uw kind en u en wij verhalen voor uw kind alle letselschade. Hierdoor kunt u zich helemaal concentreren op het herstel van uw kind.

Ook als u nog twijfelt over het inschakelen van een letselschadebureau, dan kunt u ons gerust om advies vragen. Dat verplicht u tot niets. U kunt ons bellen, mailen of zelfs chatten. Wat u het prettigst vindt. U krijgt van ons een eerlijk en duidelijk onderbouwd advies. En daarna kunt u zelf beslissen wat u er mee wilt doen.

Letselschadebureau Van der Toorn Personenschade helpt u graag, goed en altijd GRATIS.

Wat is u overkomen?

Direct advies nodig? Vul dit formulier in en wij bellen u binnen een dag terug.